schadevergoeding na belaging


Rechtbank Alkmaar KG 26 oktober 2000 nr.362/2000ad, RN 2000, 1280 Seksuele intimidatie; belaging via internet:

De feiten: In juli 2000 heeft gedaagde de teksten van de volledige correspondentie tussen hem en de gemeente X over eiseres alsmede alle processtukken die zijn gewisseld in de diverse procedures die gedaagde tegen de gemeente X voert of heeft gevoerd op een webpagine van het Internet gezet. Onder deze teksten bevinden zich vertrouwelijke stukken en persoonlijke stukken van eiseres. Bij brief van 28 september 2000 heeft eiseres gedaagde gesommeerd de webpagina binnen 24 uur van het Internet te verwijderen. Gedaagde heeft de webpagina op 11 oktober 2000 verwijderd, nadat zowel eiseres als de gemeente X aangifte bij de politie hadden gedaan in verband met smaad en laster en de gemeente X gedaagde had meegedeeld dat zijn handelwijze consequenties zou hebben voor zijn recht op wachtgeld.

Beslissing: De president beslist: verbiedt gedaagde na betekening van dit vonnis, een nieuwe homepage te openen op het Internet of te laten openen door derden, waarin correspondentie en/of (proces)stukken staan weergegeven waarin de naam/persoon van eiseres voorkomt dan wel wordt genoemd dan wel de werksituatie en/of functie van eiseres bij de gemeente x betreffend, of daarnaar verwijzend, een en ander op straffe van verbeurte van een dwangsom van ƒ. 500,00 voor iedere dag dat gedaagde dit verbod overtreedt met en maximum van te verbeuren dwangsommen van ƒ. 15.000,00;

Verbiedt gedaagde voor de duur van een jaar na betekening van dit vonnis mondeling, schriftelijk of op welke wijze van communicatie dan ook, waaronder begrepen e-mail en internetverkeer, contact te zoeken met eiseres of haar lastig te vallen, daaronder begrepen het benaderen van familieleden van eiseres, alsmede het met betrekking tot eiseres benaderen van haar werkgever anders dan in het kader van een procedure.

Over zedenrecht

www.zedenrecht.nl
Dit bericht werd geplaatst in rechtspraak. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s