rapport commissie Samson


Wat kan ik zeggen?

De commissie Samson heeft weer eens een rapport uitgebracht

Het rapport “Omringd door zorg, Toch niet veilig”

heeft bevestigd wat al lang bekend was vanaf 1945 zijn er in de jeugdzorg veel jongeren het slachtofffer geworden van seksueel misbruik.

Wat moeten we met deze bekende feiten?

Het is slechts een excuus voor de overheid om te kunnen zeggen dat er aandacht aan het probleem wordt besteed.

Het werkelijke probleem is echter dat seksualiteit en seksueel misbruik tot op heden niet bespreekbaar blijkt in de hulpverlening.

Ondanks het pleidooi van enkelen -waaronder ondergetekende en Prof. Jos Frenken- om dit NU bespreekbaar te maken.

Het aantal slachtoffers en de problematiek wordt nu alleen maar groter door het instellen van een volgende commissie. Tot overmaat van ramp komt deze commissie onder leiding van Andre Rouvoet. Gezien de politieke en levensovertuiging achtergrond van deze voorzitter is er GEEN hoop dat de taakomschrijving “om tot een implementatie van het bespreekbaar maken van dit probleem”  enig positief resultaat oplevert.

Wie kan de vraag beantwoorden waarom de overheid zo evident weerstand biedt aan het oplossen van het grote aantal slachtoffers dat dagelijks worden gemaakt door het seksueel misbruik wat maar niet bespreekbaar mag zijn ??

Het is als deskundige zeer frustrerend dat in de afgelopen 20 jaren dat Jos Frenken en Michael Boelrijk een preventie programma hebben bepleit er NIKS is veranderd.

Over zedenrecht

www.zedenrecht.nl
Dit bericht werd geplaatst in publications en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie